בסדרת מאמרים זו נסקור את ההבדלים העיקריים בין הפלטפורמות של WIX ו Wordpress עם היתרונות והחסרונות של כל אחד ונשתדל להאיר את הנושא המדובר הזה באופן פשוט
ישנם חמישה הבדלים העיקריים להם יש להיות מודעים לפני שבוחרים WIX או וורדפרס
בחירת הפלטפורמה עליה יבנה האתר היא החלטה לא פשוטה, וכיום בהחירה בין וויקס לוורדפרס צריכה להיות החלטה מוסכלת ולא כי שמעת משהו מהגיס של השכנה
הדבר האחרון שאתה רוצה לעשות הוא להשקיע הרבה זמן ואנרגיה לבניית אתר אינטרנט, ולאחר מכן לגלות כי לבנות הכל שוב כי בחרת את הפלטפורמה הפחות מתאימה
Wix ו- WordPress הם שתי פטפורמות טובות לבניית אתרים אולם ההבדלים בין Wix ו- WordPress הם משמעותיים למדי.
לכל אחד יש היתרונות והחסרונות שלו אשר כדאי לדעת מראש ע"מ להחליט איזה מהם יהיה יותר טוב בשבילך.
בסקירה זו, אשווה את Wix לעומת וורדפרס ב -5 הקטגוריות הבאות, בתוספת מסקנה סופית בתחתית.
סיכום - Wix לעומת וורדפרס
Wix לעומת וורדפרס - גמישות
וורדפרס היא פלטפורמת קוד פתוח, כלומר, הקודים שלהם פתוחים וכל אחד יכול להשתמש ולשנות אותם כרצונו. כל מתכנת או בונה אתרים יכול להשתמש וורדפרס כדי ליצור תבניות חדשות או תוספים (Plugins) עבור אחרים אשר יהיו זמינים להורדה בחינם או בתשלום
זו בדיוק אחת הסיבות המרכזיות לכך שקהילת וורדפרס התפשטה ליותר מ -60 מיליון אתרי אינטרנט נכון ל - 2012 (23% מכלל האתרים נכון ל 2015). ככל שיותר אנשים / עסקים בונים אתרים באינטרנט, וורדפרס צפויה להמשיך לצמוח.
כיום ישנם מעל 44,000 תוספים לוורדפרס אשר הורדו יותר מ -1.2 מיליארד פעמים - זה מראה לך עד כמה קהילת הוורדפרס גדולה ורחבה.
אבל לפני שנסיק כי וורדפרס טובה יותר, מסתבר שהגודל שלה מהווה גם מכשול
כל אחד שיודע קצת קידוד יכול לבנות תבנית או תוסף עבור וורדפרס - וזה מסוכן.
האיכות של כלים אלה יכול להיות פנטסטי, או יכול להיות בעייתי. נסיון העבר מוכיח יש יותר תוספים ותבניות בעייתיות מאשר פנטסטיות.
כפי שניתן להבין היות וקהילת הוורדפרס היא כל כך גדולה זה פשוט בלתי אפשרי לבצע בדיקת איכות על המוצרים כגון התבניות והתוספים שמיוצרים ע"י הקהילה
אז מנקודת מבט זו, בעוד וורדפרס נותן שפע של גמישות עם כלים, הרבה מהם בינוניים או הגרועים ביותר. זה לא אומר שאין תבניות ותוספים טובים בוורדפרס,למעשה יש הרבה, אבל צריך לנפות דרך הרבה מהם כדי לראות אילו טובים.
Securi - חברת האבטחה המובילה - ערכה מחקר של למעלה מ -11,000-אתרים שנפרצו. בדו"ח שלהם הם הציעו שני ממצאים שכדאי להיות מודעים אליהם:
הצמיחה של האינטרנט ואתרי אינטרנט הוליד הרבה מנהלי אתרים לא מקצועיים וספקי שירות אשר תרמו לפריצה של הרבה אתרי אינטרנט
הם בחנו 11,000 אתרים אשר נפרצו, ומצאו כי 75% מהם נבנו עם וורדפרס. (יש לציין שוורדפרס היא הפלטפורמה הפופולרית ביותר אז יש הגיון שהיו שם יותר אתרים כאלו).
WIX אינה פלטפורמת קוד פתוח ולכן הקודים שלהם אינם זמינים ולא ניתנים לשינוי ע"י כל אחד. משמעות הדבר היא שרק צוות הפיתוח הפרטי שלהם יכול לייצר כלים לבניית אתרים - התוצאה היא שהכלים של WIX משתלבים באופן הרבה יותר טוב בפלטפורמה והסיכוי לבעיות אינטגרציה בין הכלים השונים לבין המערכת היא קטנה עד אפסית.
Wix מרחיבה גם את Apps Market שלהם, כך שניתן להוסיף פונקציות רבות יותר לאתר WIX (אפליקציות אלה משולבות במלואן, כך שאין צורך לדאוג לגבי ההתקנה וההתאמה אלא פשוט להוסיף אותן לאתר בלחיצת עכבר.
בנקרה של בעיות טכניות כל שהן, לוויקס יש צוות תמיכה פנימי אשר יתן מענה על קשיים אלו בחינם, לעומת מקרה של תוספים לוורדפרס שהמפתחים שלהם יכולים לעזור מרצונם הטוב או ברוב המקרים יבקשו על כך תשלום
סיכום
האתגר העיקרי עם וורדפרס הוא שהרבה תוספים / plugins לא נבנו ע"י מתכנתים טובים. תוספים אלו עלולים לפגוע משמעותית בביצועי האתר, לגרום לבעיות תאימות בתוך האתר וגרוע מכך לקריסתו או לפריצתו של האתר.
במקרה של בעיות כאלו אין למעשה לאן לפנות. מפתחי התוספים לא יעזרו ובמקרה הטוב זה יהיה בעבור תשלום נאה נוסף עם Wix, הכל נבדק ונשלט על ידי צוות הפיתוח הפנימי ע"מ להבטיח את האיכות הגבוהה ביותר.
Comments